Cvrček à la Ulat Padang, salát s chipsy z potemníka moučného, ovocný koktejl z potemníka brazilského nebo ovesné sušenky se sarančaty zakapané medem. To byla nabídka stánku Brouk na talíři na letošním festivalu nezvyklých chutí Jakože, cože?! , který se odehrál na Náměstí republiky v Praze. Určitě jsme nečekali, že získáme absolutní první cenu a nesmírně nás to potěšilo. Vřelé díky za každý hlas! Náš projekt si tak změřil síly s dalšími 13 vystavovateli. Jak bylo vidět, hmyzí kuchařka si v České republice nalezla své obdivovatele a objevovatele. Svědčila o tom téměř hodinová fronta v délce několika desítek metrů. Tímto se omlouváme za čekání. Odměnou byl bezesporu ohromný zážitek. Téměř pro všechny to bylo poprvé v životě a překonat jistou bariéru ke hmyzu chtělo fakt hodně odvahy. Byť to není příliš na místě, protže upravený hmyz opravdu chutná a je výživný.
Ještě jednou, vřelé díky za skvělé publikum, všchny odkazy, lajky na Facebooku a poznámky v blozích. Těšíme se na další podobná setkání, třeba příští rok na stejném festivalu.
Koho jste viděli v týmu?
- nutriční specialista Martin Zastko
- šéfkuchařka Kamila Kroupová
- popularizátoři entomofágie Pavel Brückner a Honza Škraňka
- designérka Kateřina Kroupová