Kukla bource morušového je jednou z největších lahůdek asijské kuchyně. Objevuje se v mnoha podobách a chuťových úpravách. U nás jsou nejznámější bourci na másle nebo jako špízy.
Kde je nakoupit?
Jak jsme psali na jiných místech. U hmyzu je nejdůležitější čerstvost. Bource koupíme téměř výhradně na vietnamských tržnicích. Ověřte si, že jsou čerstvé a nechte si doporučit dané balení od prodejce. Půlkilové balení vás vyjde zhruba na 100 Kč.
Recept na bource
- 100g kokonů
- 1/4 másla
- koření
Bource vyjmeme z balení. Podle potřeby očistíme a umyjeme. Pravděpodobně budou mražení, takže necháme povolit. Na pánvi si připravíme máslo. Ideální je přepuštěné máslo „ghí“. Na mírném ohni smažíme 5-10 minut. Dochutíme kořením.