Recept starý jako jezení cvrčků samo. V části Číny a Taiwanu je cvrček nadívaný sladkou bramborou národním jídlo. Chuťově vyniká cvrček, lépe se zpracovává masité saranče. Umyjeme a spaříme (čím se vyprázdní a usmrtí). Sladký brambor očistíme a nakrájíme do tvaru úzkých hranolek nebo klínků. Velikost volíme tak, abychom na něj snadno napíchli cvčka nebo saranče a přitom ho nerozmáčkli. Připravený hmyz pečeme nebo smažíme, až do změknutní brambory. Současně si můžeme osmažit listy bazalky. Doporučujeme olivový olej. Směs lze vylepšit oříšky nebo semínky slunečnice. Podáváme na salátovém lůžku, s dippem nebo dressinkem. U sarančat si musíme dávat pozor, abychom ukousli poslední část nožiček. Jsou pokryty velmi ostrou pilkou, kterou se hmyz drží na listech a při jezení může pěkně poškrábat krk.
Dobrou chuť!